GNISTBEARBETNING


Vibro-slipbearbetning, bearbetning vibrationer slip
Behandling rotościerna, rotor-slipbearbetning, tumlande
Detta – ytbearbetning smådelar som transporteras i tumblerach med en belastning på dessa detaljer och slip eller polering. Används främst i smycken polering smycken metall, plast delar, naturligt ben och ädelstenar och gradning och avfettning processer samt i den manuella utarbetandet av ammunition för att rengöra tidigare gallrats skalor.

Många författare behandla dessa två typer av behandling för sig, men på grund av likheten i processen och tillämpningen och användningen av identiska slipmedel (polering) är det logiskt att betrakta dem som en kallas från engelska Tumbling. Skillnaden är helt enkelt ett sätt att tvinga slip väsentlig inverkan på arbetsstycken, av vibrationer eller rotation av behållaren.
VIBRATIONSTRUMLING
Handläggningstiden varierar från flera minuter (silverdetaljer juvelerare i tumblerze tröghet) till flera veckor (ädelstenar i tumblerze vibration) och beror på vilken metod som används, slip och arbetsstycket. Processen kan användas
VARMBEARBETNING
Torka med slippasta och en lämplig bärare (mark majskolvar eller valnötsskal);
Wet – oftast med tillsats av flytande adjuvans och vattensuspensionen av slip – med en gjuten harts eller keramiskt slipmedel eller skjutits, rostfritt stål, stål eller glas. GNISTBEARBETNING

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

次のHTML タグと属性が使えます: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>